Jedinčné spojení exotické chuti a horkého slunce
Zdroj: www.myrecipes.com
Alžírská káva je velice lahodným a sladkým potěšením, na které může váš dobrodružný jazyk natrefit. Na její přípravu budeme potřebovat vaječný likér (výběr dle vaší libosti a chutě), vysokou sklenici, rozpustnou kávu a šlehačku.
Příprava alžírské kávy
Do sklenice nalijeme uvařenou kávu a dále přidáme určité množství vaječného likéru. Ten kdo je zvykly hodně sladit, tak pozor s dalším slazením, protože pamatujte na to, že koňak je sám o sobě dosti sladký.
Na konec dotvoříme malé kávové umělecké dílko šlehačkou. Další tvůrčí fantazii se meze nekladou a kdo chce, může okrasně ozdobit alžírskou kávu nastrouhanými stroužky čokolády nebo vše posypat lehce skořicí.
Možností jak si se vším vyhrát je opravdu nespočetně a výsledkem, bude vždy originální kávový nápoj podle vašeho gusta.